Publicatie ‘Iedereen is anders geboren’

Met trots heeft B Publishing onlangs het kinderboek ‘Iedereen is anders geboren’ uitgebracht.

‘Iedereen is anders geboren‘ is een vrolijk boekje over een klas met hele gewone kinderen. Gewone kinderen, die toch allemaal iets speciaals hebben. Ze zien er allemaal anders uit, vinden allemaal iets anders leuk of lekker en hebben allemaal iets dat anders is. Kortom, ze zijn allemaal anders geboren! Het (voor)leesboek is vooral geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

Het doel van het boek is onderwerpen als handicaps, dyslexie, autisme en hoogbegaafdheid bespreekbaar te maken. Door deze zaken open te bespreken en te benadrukken dat iedereen wel iets speciaals heeft, leren kinderen elkaar te accepteren zoals ze zijn.
Zo kan het boekje kinderen helpen bij het verkrijgen van een positief zelfbeeld.

 Superboek! Leerzaam en leuk!

 
Aanrader! Mijn dochters van 5,5 en 3,5 kunnen er geen genoeg van krijgen.

Boekje gaat over een schoolklas met 26 kindjes die allemaal iets speciaals hebben. Sommige dingen zijn zichtbaar (bv hazenlipje, korter armpje) andere niet (bv koemelkallergie).

Goed om je kinderen mee te geven dat iedereen anders is geboren. Je kunt zelfs een boekje laten maken met een extra pagina erbij met hierop iets anders speciaals, wat nog niet in het boekje voorkomt.

26 verhaaltjes voorlezen voor het slapengaan is wel wat veel, ik doe er meestal 2 of 3. Leuk detail is dat de namen van de kindjes alle letters van het alfabet vormen. Een prachtig cadeautje, en ik kan me voorstellen dat het op scholen ook heel goed gebruikt kan worden!

NathalievdV- recensie Bol.com

Bij het boek hoort de website www.iedereenisandersgeboren.nl. Hier kunnen kleurplaten gedownload worden, maar ook vervolgverhaaltjes over wat de kinderen uit het boekje samen beleven. Daarnaast kunnen ouders met een kind dat iets heeft dat niet in het boek voorkomt, vragen om een maatwerk verhaaltje over het kind. Dit verhaaltje wordt dan toegevoegd aan het bestaande boek. Enkele voorbeelden staan al op de website: een kind met het syndroom van Down, een kind met een prothese en een kind in een rolstoel.

 Het boek ‘Iedereen is anders geboren’ is direct te bestellen via de webshop van B Publishing. Voor aanvullende informatie en bestelmogelijkheden, klik hier.