Over B Publishing

Auteurswerk, projectmanagement en eindredactie van educatieve uitgaven

In 2012 ben ik gestart met het zelfstandig aanbieden van uitgeefadvies en auteurs- en redactiewerkzaamheden, vanuit mijn bureau B Publishing.

Hanneke Bruintjes (drs.)

Na mijn afstuderen in de Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, ben ik begonnen in de uitgeverswereld.
Ik heb eerst uitgebreid ervaring opgedaan als projectbegeleider binnen de educatieve uitgeverij. Hierdoor raakte ik bedreven in het aansturen van drukkers en vormgevers alsmede in het instrueren van auteurs. Ook het controleren van kopij op taal, stijl, en inhoud, (beeld)redactie en proevencontrole waren een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden.

Hierna was ik jarenlang werkzaam als acquisitie redacteur voor een internationale, wetenschappelijke uitgeverij. In deze functie heb ik mij gespecialiseerd in het beheren en uitbouwen van verschillende wetenschappelijke boekenfondsen, tijdschriften en online producten.  
Ik heb verscheidene boeken en tijdschriften geacquireerd en deze tot succesvolle producten uitgegeven. Hierdoor ken ik de ins en outs van het uitgeefproces.

B Publishing

Met de start van mijn bureau B Publishing heb ik mij toegelegd op auteurswerk, projectmanagement en eindredactie van educatieve uitgaven. Met veel plezier heb ik sindsdien gewerkt aan diverse projecten. Zo heb ik werkboeken en theorieboeken geschreven voor het vmbo en het mbo, en ben ik actief geweest als eindredacteur van zowel educatieve uitgaven als romans en non-fictie. Daarnaast heb ik als projectmanager de productie van verschillende vmbo, vo en mbo uitgaven begeleid. Ik begeleidde de auteurs en eindredacteuren in het schrijfproces en toetste of de aangeleverde materialen voldeden aan de kwaliteitsstandaarden van de methode en de betreffende eindtermen. Daarnaast bewaakte ik de planning en het budget. 

Ik sta altijd open voor interessante, nieuwe projecten en bespreek graag wat B Publishing voor u kan betekenen! 

Met vriendelijke groet, Hanneke Gruppen- Bruintjes.