Lezing Rüdiger Wischenbart over e-boek wereldwijd

Het Nederlands Letterenfonds heeft de Weense marktonderzoeker Rüdiger Wischenbart uitgenodigd voor een bezoek aan Amsterdam. Vrijdag 21 februari geeft hij een lezing over wereldwijde ontwikkelingen van het e-boek.

Rüdiger Wischenbart, ooit persvoorlichter voor de Frankfurtre Buchmesse en sinds enige jaren zelfstandig marktonderzoeker, brengt het mondiale boekenvak in kaart en verzamelt statistieken over alle grote boekenmarkten ter wereld. Hij signaleert en analyseert trends in de ontwikkeling van het boek wereldwijd. Laatsleden Frankfurt presenteerde hij zijn onderzoek naar de positie van het e-boek wereldwijd en deed daarvan verslag in The Global eBook Report. A Report on Market Trends.

 Op vrijdagmiddag 21 februari om 16.00 uur organiseert het Nederlands Letterenfonds een bijeenkomst, waarbij Wischenbart de uitkomsten van zijn onderzoek zal toelichten. Hij gaat daarbij onder andere in op zijn analyse dat de komst van het e-book het wezen van de boekindustrie fundamenteel zal veranderen: the e-book is not just another format; it will completely change the industry. Journalist Arjen Fortuin gaat met Rüdiger Wischenbart in gesprek. De voertaal is Engels, toegang is gratis.