Cursus zakelijk schrijven voor ondernemers

Het Boekenschap start in september 2014 met het Schrijfkwartier, een nieuwe cursus zakelijk schrijven voor ondernemers. In drie bijeenkomsten leren cursisten hoe ze een boek moeten opbouwen, schrijven en succesvol in de markt kunnen zetten.

Schrijven-522x391

Cursus zakelijk schrijven

De leidraad voor het de cursus is de ervaring van drie schrijfcoaches: Oscar Bulthuis, Hanneke Bruintjes en Maarten Beernink. Alle drie hebben deze coaches veel ervaring opgedaan in de uitgeefwereld en werken ze dagelijks met ondernemers. Oscar schreef de bestseller Ondernemen is net reizen, waarin hij voortdurend de parallel trekt tussen zakendoen en het maken van een wereldreis. Hanneke werkte bij een uitgeverij, is een goede eindredacteur en begeleidt nu talloze auteurs die een boek succesvol in de markt willen zetten. Maarten is neerlandicus en de pen is zijn gereedschap. Hij laat, net als Hanneke en Oscar, de deelnemers aan de cursus zien op welke manier je een boek goed voorbereid schrijft en in de markt zet.

Opbouw van de cursus

Het schrijven van een boek zet je niet alleen als ondernemer op de kaart, het zorgt voor heel veel extra’s. ‘Met de tips uit de cursus verkoop je honderden boeken meer, waardoor de cursus zichzelf meteen terugverdient’, stelt Maarten Beernink. ‘De cursus is opgebouwd in drie dagen. In de eerste bijeenkomst schetsen we het raamwerk van het boek of gaan deze verder verfijnen. Ook proberen we de doelgroep nauwgezetter te definiëren. De kracht van de groep zorgt voor de dynamiek en nieuwe inspiratie. Op de tweede dag, twee weken later, gaan we echt aan de slag met het schrijfwerk. We coachen onze deelnemers, geven ze advies en begeleiden ze bij het schrijfproces. Dat doen we ook op de derde dag, waarin we ook nog inzoomen op de boekpromotie. Heel waardevol. Door deze cursus te volgen bespaar je jezelf heel veel tijd. Waarom zou je voor de tweede keer het wiel uitvinden als er al bewezen succes is?’

Drie locaties in Nederland

nederland-belgie-kaart
Het Schrijfkwartier start tegelijk op drie locaties in Nederland, in Dordrecht, Huizen (NH) en Arnhem. In Dordrecht begint de cursus op dinsdag 23 september, in Huizen op donderdag 25 september en in Arnhem op vrijdag 10 oktober 2014.

Voor meer informatie over het Schrijfkwartier en opgeven, klik hier.